Urpiaiset ja vihervarpuset viihtyivät puissa - Kuva: Timo Leppäharju

Urpiaiset ja vihervarpuset viihtyivät puissa – Kuva: Timo Leppäharju

Lumisateinen pakkasviikko, viikko, jolloin Espoo oli Suomen lumisin paikka.

Nuottalahdelta uhanalasen laiturin 29 on poistettu laiturille pääsyn estänyt puomi tai aita, poijut ovat paikallaan ja myös se karkaileva kelluva sauna on taas ankkurissa omalla paikallaan. Pari, kolme viikkoa sitten sauna oli irronnut ja ja ajautui Nuottaniemen venesatamaan laituriin törmäten. Herätti ihmetystä sanomalehtiä myöden. Jäätä näyttää olevan vain rantakaistaleella, mutta riittävästi, että veneilijöille tuli vaikeuksia.

Lukuisia veneitä on jäänyt jäiden vangiksi Suomenojan satamassa. Jotku urheat puskivat veneillään jään läpi nostopaikalle. Myös ammattialuksille jää aiheutti päänvaivaa. Edellisenä päivänä murrettu väylä oli yön aikana mennyt tuhtiin jäähän.

Talviruokinnan ensimmäinen viikko on nyt takana. Tinttien lisäksi ei vielä muita lajeja ole ollut paikalla. Metsikon ulkopuolella, sinitiaiset ruokailivat kaislikossa. Urpiaisia ja vihervarpusia ruokaili puissa. Sorkkaeläimistä ei näkynyt kuin jälkiä ja jätöksiä. Hangilla oli myös lintujen ja pikkunisäkkäiden jälkiä.

Halavan siemen noroissa ja ruusujen kiulukoissa oli pakkasen jälkiä. Erityisesti iharuusun kielukoiden piikit saivat jäästä kristallinapit, talven nuppineuloja.