Kissa heikolla jäällä - Kuva: Tommi Heinonen

Kissa heikolla jäällä – Kuva: Tommi Heinonen

Sydäntalven maisema on nyt niin erikoinen, että siitä on pakko kirjoittaa. Ruokintapaikka on lumeton, täyttöalueen koivikoissa on nimeksi lunta. Tammikuun alun pakkaset tekivät ilmeisen vahvan jään altaalle ja se säilynyt vahvan näköisenä. Myös Nuottalehdella on jää säilynyt. Puro on pääosin jäässä, mutta paikoin on pinnalla vettä. Metsiköiden lampareet ovat sulia.

Poikkeukselliseti aurinkokin tuli esiin – yhdeksi päiväksi. Kokonaisuutena viikon sää oli varsin vaihteleva. Keskivälillä viikkoa oli mukava talvi, muutama pakkasaste ja aurinko paistoi ajoittain pilvien lomasta. Perjantain jälkeen loppuviikko toi ankeuden, lämpöasteita ja kastelevaa sumua.

Tommi toteaa “Näin jo toisen kerran tänä vuonna altailla kissan. Ensimmäinen havainto oli itäisellä lintutornilla ja nyt Finnoopuron kävelysillan lähistöllä.Vapaana kulkeva kissa lintujen pesimäalueella ei ole hyvä yhdistelmä.” Myös viikkoraportin toimittaja (JR) kohtasi kävelysillalla kissan – kissa tuli puskemaan jalkaa ja kehräsi. Hyväkuntoisen näköinen, muttei ollut pantaa. Lieneekö jonkun perheen kotikissa karannut. Mutta, kuten Tommi toteaa ei vapaana kulkeva kissa ole hyvä asia lintujen pesimäalueella.

Talviruokinnalta ei mitään uutta: Tiaisia, muutama mustarastas, käpytikka pari, puukiipijä. Jäkälät puissa piristävät sydäntalvea.