Olimme huhtukuun lopulla Esa Lammin kanssa viitasammakoita etsimässä. Silloin tuli keskusteluun ruusupensas, joka on läntisen kävelytien eteläisessä päässä, miltei käännöksen kohdalla tien oikealla puolella. Määritys oli vaikeaa ja aprikoitiin, onko se villiruusu vaiko jokin erityinen puutarhalajike. Pensaita oli kuulemma ollut useampikin, mutta muut olivat hävinneet kaukolämpöputkityön yhteydessä. Näyttäisi, että metsikössä tien ja altaan välissä on yksi pensas samaa lajia – täytyy käydä tarkistamassa.

Espoon Puutarhayhdistyksen ensimmäisen retken yhteydessä toukokuussa nostettiin asia esille. Asiantuntijat Pentti Alanko ja Matti Lahtinen (EPY:n puheenjohtaja) olivat sitä mieltä, että kyseessä on Suomeen tuotu puutarhalajike, mutta halusivat kuvia kukinnasta ennen lopullista määritystä. Ruusu aloitti kuluvalla viikolla (viikko 27) kukinnan. Niinpä toimitin (Jukka) kuvia asiantuntijoille.

Ja näin vastasi Pentti Alanko:

“…tuo ruusu minusta on marianruusu (Rosa x obovata, syn. R. mariae-graebneriae) … Tietenkin kun se on risteymä, siitä saattaa olla markkinoilla erinäköisiä pensaita, joten sitä aina katson hieman epävarmoin silmäyksin… ”

– Jukka