Heinäkuun ensimmäinen kasviretki Espoon Puutarhayhdistyksen kanssa tehtiin kuukauden ensimmäisenä tiistaina. Retki suuntautui täyttöharjanteelle. Oppaana Jukka ja asiantuntijana jälleen Pentti Alanko. Lomakausi oli verottanut osanottajia, mutta se ei ollut este runsaille löydöksille. Ja sääkin oli mitä parhain: aurinkoinen, lämmin ja pieni tuuli karkotti hyttyset.

Viime syksynä oli jo uutisosiossa juttua laajasta “tomaattipellosta”, jossa tomaatin joukossa kasvoi karviaiskoisoa (ananaskirsikkaa). Mutta täyttöharjanne yllätti jälleen. Tunnetun paikan lisäksi löytyi paljon laajempi tomaattipelto, jossa karviaiskoison korvasi kurkku! Yllätys ei ole – ottaen huomioon alueen luonne , että löytyi myös laajahko jättiputken kasvusto. Tätä ei jostain syystä huomattu vuosi sitten. Jättiputki on aivan japanintatarin vieressä ja hyvällä syyllä harjanteen tätä kohtaa voidaan kutsua haitakekulmaksi, sillä näiden välittömässä läheisyydessä, suorastaan “rajanaapurina” on laaja jättipalsamin kasvusto.

Mielenkiintoinen oli myös multainen rinne, jossa oli runsas lajikirjo sulassa sovussa limittäin: litutilli, saunakukka, karhunköynös, peltotaskuruoho, liuskapeippi, kirjopillike, kannusruoho ja paljon muuta. Muita mielenkiintoisia olivat tuulenlento, tulikukka, neidonkieli, ruokohelpi, matarat, ohdakkeet ja lukuisat muut. – Jukka