Telkän pojat - Kuva: Tomi Järvinen

Telkän pojat – Kuva: Tomi Järvinen

Runsaan viikon ajan on kiinnittänyt huomiota itäisen lintutornin edessä uiskenteleva siipirikko mustakurkku-uikku. Tuntuu siltä, että siipi on taittunut kaksinkerroin. Lintu ei pysty lentämään, ei sukeltamaan, mutta ui kohtuuullisen pirteästi. Ruokaa etsii vedenrajasta. Konsultoin (JR) lähipiiriin kuuluvaa eläinlääkäria ja Korkeasaaren eläinsairaalaa. Päädyttiin siihen, että pyydän apua Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Pelastuslaitos tulikin Suomenojalle. Ei kuitenkaan ollut kiireellinen tehtävä, joten aikaa vierähti ja en päässyt enää paikalle. Jouduin konsultoimaan puhelimitse. Elävää siipirikkoa ei löytynyt. Nyt sitten aika näyttää onko oliko lintu kuollut vai onko siipirikko vielä altailla.

Poikasia alkaa näkymään myös telkillä. Telkkien tapaan isoja on ryhmiä, kun vaikuttaa, että emot ovat jakaneet hoitovuoroja. Liejukanoillakin on jo pesät ja haudonta käynnissä. Olemme kulkemassa kohti loppukevättä. Ensimmäiset satakieletkin helisivät metsiköissä. Ruokokerttunen vilahteli altaan reunaa puustossa, mutta laulua ei vielä kuulunut.

Sumuiset aamut toivat pisarat puustoihin ja tunnelman altaalle. Kasvimaailam on likimain normaalissa tahdissa. Tuomessa ja terttuseljassa on isot nuput ja kukinta on alkamassa. Rentukat värjäävät tulvaniityn ja puronreuntta keltaisiksi.
Suomenojan Luonto opasti senioriryhmää Olarista. Iso innostunut ryhmä – noin 20 osallistujaa.