Joulukuun alun seurantakuva - Kuva: Tommi Heinonen

Joulukuun alun seurantakuva – Kuva: Tommi Heinonen

Merivesi on ollut normaalia korkeammalla jo pidempään ja tulvaniitystä on tullut järvenoloinen. Kuluneella viikolla vesi oli korkealla jo alkuviikosta, mutta loppuviikon myrskytuulet nostivat meriveden lauantain vastaisena yönä yli metrin normaalia korkeammalle ja lauantaiaamuna vesi oli vielä liki metrissä. Sunnuntain vastaisena yönä vesi oli vielä korkeammalla kuin vuorokautta aikaisemmin.

Lauantaiaamuna Nuottalahden laituri, siis kaupungin laituri numero 29 oli veden alla. Keskiviikkona laiturin matalin kohta oli juuri ja juuri veden pinnan yläpuolella. Rantaraitin yli meni vesi lauantaina laiturin ja Suomenojan välillä. Tulvaniityllä oli vettä Finnevikin sillalle saakka ja tallien edessä olevassa metsikössä oli vettä. Finnoonpuro “virtasi ylöspäin”. Pikkuojat tulvivat yli äyräiden. Vesi taisi olla korkeimmillaan sitten Tapanimyrskyn.

Nuottalahdella on taas satoja tukkasotkia. On komeaa kuultavaa, kun muutaman sadan linnun parvi saapuu ja loiskauttaa veteen. Hetken luulin, että kyseessä olisi jokin erikoinen vene, kunnes tajusin mistä oli kyse. On sääli, jos kaupunki tuhoaa tämän kokoontumispaikan utopistisilla suunnitelmillaan. Ruokintapaikalla oli hippiäinen ja varpushaukka kävi päivystämässä.

Muutososiossa on kerrottu kunnostustöiden alkamisesta.