Saalitaja - Kuva: Tomi Järvinen

Saalistaja – Kuva: Tomi Järvinen

Lämmöllä on ihmeellinen vaikutus. Loppukevään kasvit suorastaan ponnahtivat esille. Myös kerttusten ääni kuuluu vahvana ja ne haastavat jopa satakielen kuuluvuudessa. Altaalla ollaan yhä selvemmin lastenhoitopuuhissa.

Loppukevään merkki on myös koululuokkien lisääntyneet vierailut altaalla. Kaunis ja lämmin viikko suosi retkeilyä. Ei ollut tavatonta, että allasta kiersi samanaikisesti 3-4 luokkaa. Parkkipaikalla oli ruuhkaa – ei autojen takia, vaan runsaiden polkupyörien seurauksena.

Täyttöharjanteella lanattiin jättiputkikasvusto pois. Hyvä, että haitakkeita korjataan pois. Muutama on edelleen pystyssä täyttömäen rinteessä. Sinne ei ilmeisesti traktori päässyt. Samalla kertaa on lanattu japanintatarin pohjoispuolelta kaksi ruusupensasta, metsäruusu ja iharuusu/okaruusu (tunnistus oli vielä auki), molemmat luonnonvaraisia ja jälkimmäinen harvinaisuus. Onkohan punavartisina sotekettu japanintatariin tai luultu kurttulehdeksi. Tiedä tuota. Japanintatar on edelleen voimissaan.

Tulvaniitty toimii edelleen koiratarhana. Koirat – jopa lintukoirat – juoksevat vapaana alueella, jossa on mm. luhatakanojen ja luhtahuittien reviirejä. Kannattaa käydä tutustumassa mitä poliisi sanoo ja on kirjoittanut asiasta.