Lokinpoikaset ovat uteliaita ja rohkeita. Tulevat katsomaan kameroita ja kuvaajia tarjoutuen kuvattavaksi. Tuomaksen ja Kristan kuvat kertovat, että osaavat poseerata. Ovat olleet jo jonkin aikaa lentokykyisiä. Vanhemmat saattavat etäänpänä varoitella uteliata lapsiaan.  Lokit alkavat selkeämmin myös kokoontumaan meren puolelle laitureille ja katoille.

Lauantain ukkoskuurot kiusasivat myös Suomenojaa. Tämän kirjoittaja pääsi hädin tuskin pakoon autoon ennen kuin alkoi sataa kaatamalla. Neljä kilometriä koiliseen ja sateesta ei ollut tietoakaan. Siis olivat hyvin paikallisia ja rajuja. Vielä sunnuntaina olivat ruttojuurot lakoontuneita. Koko viikon oli yllättävän tuulista, mikä teki perhosten ja korentojen ikuistamisen onnen kaupaksi

Sanotaan, että on kesä ja kärpäsiä. Suomenojalle sopisi paremmin kesä ja paarmat. Hevosten laiduntaminen ja ilmeisesti myös tallien läheisyys pitää yllä hyvää paarmakantaa. Erityisesti tulvaniityllä tämän huomaa. Mutta olen huomannut, että punkkisuihkeet ja voiteet pelottavat myös paarmat ja myös mäkärät pois. Ovat aika tehokkaita – suosittelen. Ja lomakausi näkyy satamassa – tuntuu, että siellä on enemmän autoja kuin veneitä.

Kuvien lopussa on hivenen maistiaisia tulevasta muutos- ja rakentaminen-raportista. Tämä keskittyy siihen, mitä muutoksia kasvimaailmassa maaperätutkimus ja läjitys saivat aikaiseksi. Mielenkiintoisia muutoksia ja tuli mukana erikoisuuksiakin. Mutta tästä enenmmän tiistaina.