Olemme palanneet, kertoo Kanadanhanhi - Kuva: Tuomas Heinonen

Olemme palanneet, kertoo Kanadanhanhi – Kuva: Tuomas Heinonen

Yöpakkaset väistyivät ja päivälämpötila nousi ajoittain liki +10 asteeseen. Tiistaina oli puro sula ja puron suuhun muodostui sula uudestaan. Vesi oli matalalla, joten suuhun pääsi helpolla. Myös kyhmyt palasivat. Tiistaiaamuna pariskunta puhdisteli itseään ja uiskenteli sulassa. Vetäytyi sitten levolle ruovikkoon.

Kävelessäni (JR) Tiistilän metsästä tulvaniityn yli puron suuhun yksinäinen kyhmy (viime kevään leski?) kierteli tulvaniityn ja altaan yläpuolella ja töräytteli trumpettiaan. Myöhemmin yksinäinen laskeutui purosuun sulaan ja alkoi lätkyttelemään siipiään ruovikossa olevalle pariskunnalle. Nämä eivät välittäneet ja yksinäinen jäi uiskentelemaan sulaan. Myöhemmin alkuillasta ilmaantui toinen pari sulaan ja yksinäinen ärhenteli ja sähisi. Viikon puolivälin jälkeen sulaan ilmaantui 12 kanadanhanhea, telkkäpari ja pri isokoskeloa. Perjantaiyön pakkaset toivat jään uudelleen puronsuuhun ja karkottivat linnut.

Tulvaniityn metsikössä oli toistakymmentä hippiäistä. Myös Tiistilän metsässä kuului hippiäisten sirinä paikoin aika runsaana. Altaan ympäristössä tiaiset varailevat pönttöjä ja mustavaris oli naakkojen varisten mukana.

111-vuotias satamahinaaja Karhu heräsi talviunilta ja yritti rikkoa jäätä ja nopeuttaa kevättä venelijöille. Päämääränä oli Pirisaaren ja Rysjeholmenin salmi, jossa oli avovesi, mutta jää ei antanut periksi hinaajan 30 tonnin painolle.

Espoo on informoinut, että usea Rantaraitin varrella oleva laituri on suljettu joko kunnostuksen tai purun vuoksi. Yksi näistä on Nuottalahden laituri no 29, joka on saanut purkutuomion ja laudotuksen kulkemisen estämiseksi. Paikallinen laiturin kunnostaja vetoaa kansalaisiin laiturin säilyttämiseksi.

Tulvaniityltä on vesi kokonaan kadonnut merenpinnan ja Finnoonpuron veden laskemisen myötä, mutta “jääkattoa” on vielä ja sen alla niitty oli hyvin kostea sekä upottava. Rajavartiolaitoksen helikopteri etsi kadonnutta naista, joka kuitenkin löytyi kunnossa.