Suomenoja sai ensilumen - Kuva: Jukka Ranta

Suomenoja sai ensilumen – Kuva: Jukka Ranta

 

 

Lauantaina alkuillasta sateli lunta ja maa sai hennohkon lumipeitteen. Ilmatieteen laitoksen mukaan ensilumenmääritelmä täyttyi – virallinen mittaus kertoi lauantaina ja sunnuntaina Kaisaniemessä lumnesyvyydeksi 2cm ja Tapiolassa Espoon puolella 3cm. Joka tapauksessa kyseessä on ennätysmyöhään Kaisaniemen mittaushistoriassa tullut ensilumi.

Alkuviikosta ei ollut talvesta tietoakaan. Telkkäpari uiskenteli altailla vielä torstaina, Nuottalahdella kalastettiin veneistä ja satama oli venetelttoineen kuin täyteen ahdettu leirintäalue. Loppuviikosta alkoi pakastamaan ja sade muuttui lumeksi. Allas sai osittaisen hennon jääpeitteen. Pumppukoppien räystäille kasvoivat jokavuotiset jääpuikot.

Tiaisten oheen on ilmaantunut metsiköihin mustarastaita. Muutaman kymmenen linnun viherpeippoparvi oli altaiden ympäristössä sekä keltasirkkujen ja pajusirkkujen sekaparvia näkyi ajoittain. Metsämyyrät eivät lunta kavahtaneet, vaan touhuavat edelleen metsiköissä.

Pyhien jälkeen Suomenlahdentien rakentaminen palasi täyteen vauhtiin. Rakentaminen etenee vauhdilla ja äänekkäässti.

Allasta lähimpänä olevan kopin seinään on ilmaantuntu kyltti, jossa ilmoitetaan, että ollaan Fortumin yksityisalueella ja että kulkeminen on omalla vastuulla. Jos muistan (JR) oikein, Fortum omistaa osan altaasta ja sitä ympäröivastä maa-alueesta. Siis olisikohan allasta kiertävä luontopolkukin Fortumin yksityisaluetta. Vai tarkoitetaanko sillä vain kaukolämpöputken betonikourua.