Vesi peittää edelleen tulvaniittyä - Kuva: Jukka Ranta

Vesi peittää edelleen tulvaniittyä – Kuva: Jukka Ranta

Vaikea uskoa, että lähestytään sydäntalvea. Uuden vuoden päivän  tilastoidulta ajalta kaikkien aikojen lämpöennätys saavutettiin Helsingissä. Oli siis poikkeuksellisen lämmintä, mutta yleisilme oli kuitenkin harmaa, sumuinen ja sateinen. Keskipäiväkin on ollut miltei pimeä. Maanantaina  aurinko sentään näyttäytyi puoleksi päivää. Sateinen sää, täynnä oleva puro ja korkealla oleva merenpinta, pitivät tulvaniityn edelleen “järvenä”.

Metsiköissä on edelleen kuusitiaisia – ja tietysti myös paljon sini- ja talitiaisa. Tarkkaavainen havainnoitsija löytää myös metsämyyriä. Myyrävuosi on ollut hyvä, kuten on raportoitu. Niiden havaitsemisessa pitää olla kärsivällinen ja tarkka. Mutta, kun silmä oppii löytämään, niin huomaa niitä olevan runsaasti.

Leuto talvi ja jäättömät merenlahdet ovat saaneet osan vesilinnuista jäämään toistaiseksi rannikolle. Suomenojan edustalla näyttävin on ollut noin 1300 tukkasotkan kokoontuminen, kuten erillinen artikkeli jo kertoikin aiemmin.

Välipäivinä oli myös rakentaminen oli normaalia hiljaisempaa. Paalutus jatkui varikoiden edessä. Puron itäpuolella oli toinen paalutuskone, joka näytti iskevän siltapilareiden muoteilta näyttäviä paaluja maahan – niitä, joita aiemmin ohjuksiksi tituleerattiin. Parkkipaikka toimi ajoittain varastona.