Kuura-aamu - Kuva: Tuomas Heinonen

Kuura-aamu – Kuva: Tuomas Heinonen

Viikko oli yöpakkasten viikko. Auringonnousun hetkellä oli monena päivänä useita pakkasasteita. Tämä toi kauniin kuurakoristeen lehdille ja oksille. Varjossa kuura ja jäätyneet veden pisarat saattoivat säilyä iltapäivään. Ruskan värit alkoivat näkymään jo selvästi. Pakkasyöt nopeuttivat värien lisääntymistä. Lentävät hyönteiset miltei hävisivät, satunnaisia syyskorentoja, kohmeessa olevia kukkakärpäsiä.

Rantaraitin sillalta hivenen Nuottaniemeen päin on Espoon yleinen laituri. Kävin (JR) tällä Nuottalahden laiturilla (Espoon laituri No 29). Unohdin katsoa laiturin numeron ja netistä sitä selvitellessä huomasin, että laituri on saanut purkutuomion. Asukastilaisuus on ollut jo yli vuosi sitten ja purun pitäisi tapahtua tämän vuoden aikana. Vielä ehtii vai onko rahapula? Laituri on tosi huonossa kunnossa – kaiken kallella kypärin. Ilmeisesti siitä ei ole pidetty huolta vuosiin.

Viikonloppuna laitoimme ruokintapaikan talvikuntoon ja veimme näyttelytaulut talviunille. Näyttely palaa keväällä todennäköisesti hivenen uusittuna ja laajennettuna.

Ruokintapaikka palkitsi heti. Sinne ilmaantui valkoselktikka, joka kierteli laajemminkin metsiköissä. Esa onnistui tämän uhanalaisen tikan kuvaamaan.