Satakieli julistaa kesää - Kuva: Tuomas Heinonen

Satakieli julistaa kesää – Kuva: Tuomas Heinonen

 

Alkuviikon kylmät yöt pidättelivät suurta muutosta. Sitten muutama lämmin yö ja kesäinen päivä toivat ison muutoksen. Torstaina tuomet olivat pienillä nuppunystöreillä, sunnuntaina kukassa.. Samaten terttuseljat. Ristikukkaiset, kuten peltokanankaali ja litulaukka, alkoivat kukkimaan – torstaina vielä varovasti, mutta viikonloppuna näkyvästi. Satakielet helisivät kuuluvasti metsiköissä – suuremmalla joukolla ja kuuluvammin kuin alkuviikosta. Tuntu, että kesä julistettiin avatuksi. Ja pikkulinnut olivat muutoinkin aktiivisia.

Perhosia on nyt myös näkyvästi. Etenkin nokkos-,sitruuna-, lanttu- ja auroraperhosia näkee runsaasti.

Altaalla jatkuu poikasten hoiva. Osa nokikanoista hautoo edelleen kuten liejukanantkin.

Muutama päivä sitten seurasin (JR) sivummalta, kun nuori, uuden ajan kansantaiteilija valmistautui tämän kevään designin tekemiseen betoniseen kaukolämpöputkeen. Lauantaina kävin dokumentoimassa tuloksen. Siellä olivat – yllättäen – rinnakkain viimevuotinen ja tämänvuotinen design. Ja käytetyt spraypullot levällään.

Tulvaniitty muuttui ajoittain koirapuistoksi. Mitähän mahtaa säännöt sanoa koirien irallaan pitämisestä lintuen pesimäaikaan luontoalueella, jossa on useita uhanalaisiksi luokiteltuja lajeja.