Hämmentävää oli havaita, että pääkaupunkiseutu oli Suomen lämpimin paikka maanantaina ja siellä syntyi kevään lämpöennätys. Useassa havaintopisteessä lämpötila ylitti 14 astetta. Yleensä varhaislkeväällä ei merenrannalla lämpöennätyksiä tehtailla. Kova tuuli viilensi auringon lämpöä: varjossa ja tuulessa oli liian vähän vaatteita; auringossa ja tuulensuojassa tuli kuuma. Yöpakkaset hidastivat kevään etenemistä erityisesti kasvimaailmassa.

Lintualtaalla olivat kevään tutut touhut käynnissä: turnajaiset, parin muodostus, rakkauden huuma, pesän rakennus … Yksi mielenkiintoinen yleishavainto on tuntuma, että harmaasorsien ja punasotkien määrät näyttävät aikaisempia vuosia suuremmilta. Torstaina tuli laskettua nopealla haravoinnilla 50 punasotkakoirasta. Touhuista päätellen eivät olleet muuttomatkalla lepäämässä, vaan asettumassa taloksi. Samaten harmaasorsapareja saattaa eteläiseltä rannalta havaita useita yhdellä kertaa. Vaikea sanoa onko tämä mutua vaiko todellista.

Kasvimaailmassa kevät eteni edelleen hitaasti. Terttuseljan lilat nuput tulivat näkyviin. Sinivuokko on kukkinut jo tovin metsiköissä ja valkkovuokkoja tuli seillä täällä kukintaan.