Minna Pyykkö, Juha Laaksonen ja lapset - Kuva: Timo Leppäharju

Minna Pyykkö, Juha Laaksonen ja lapset – Kuva: Timo Leppäharju

“Lintualtaamme”-näyttely palasi torstaina Suomenojalle, hyvissä ajoin ennen tulevan tostain Lintuharrastustapahtumaa. Tapahtuman ohjelman ja ohjeet paikalle löydät sivuston “Tulevat tapahtumat”-välilehdeltä eli täältä. Ohjelmaa on runsaasti, joten tulkaapa käymään! YLE:n luontoperhekin kävi muistelemassa viimeviikkoista tai valmistautumassa torstaihin 🙂

Lokit ovat edelleen ajoittain hermostuneita. Lähtevät hyvin usein hälytyslennoille. Päivisinkin useamman kerran tunnissa. Muutama iltana lähtivät edelleen merelle yöksi. Massasiirtyminen on komea näky. Liejukanat olivat hyvin esillä. Tavi näyttää taasen jäävän viimevuotiseen tapaan altaalle. Pariin sinitiaisen pönttöön on tullut asukkaita ja talitiainen on ominnut yhden liito-oravan pöntön. Suomenojan Luonnon asentamaan telkän pönttöön on tullut myös asukas. Oravakin näyttää tietävän sen, koska pitää vahtia pöntön päällä.

Kylmät yöt ovat edelleen hidastaneet kasvien esiintuloa. Terttuseljaan tuli nuppupallot. Valkovuokot ovat edelleen supussa ja nuupallaan.