Hay Day, Kypsää heinää - Kuva: Jukka Ranta

Hay Day, Kypsää heinää – Kuva: Jukka Ranta

Viikonloppu tarjosi Suomenojalla taidetta ja urheilua. Näyttelymme on paikalla viimeistä viikonloppua ja se puretaan tulevan viikon alkupäivinä. Ei syytä huoleen. Se palaa Suomenojalle lintujen palatessa keväällä – muuttolintujen tavoin. Ja pysyy sitten useamman kuukauden paikalla. Parkkipaikan uusi, Suomenojan Luonnon toteuttama infotaulu sen sijaan jää pysyväti paikoilleen.
Espoon Rantamaraton oli lauantaina. Aikaisempien vuosien tapaan rantamaratoonarit kunnioittivat Suomeojaa suorittamalla ohijouksun. Reitti kulki voimalaitoksen editse, sen jälkeen rantaraitin siltaa pitkin yli Finnoonpuron ja siitä edelleen Nuottaniemeen. Voittaja oli sama kuin viime vuonna, mutta aika minuutin verran parempi kuin vuosi sitten.
Viikko oli edelleen kesäisen lämmin, mutta hivenen tuntui seesteiseltä laskulta kohti syksyä. Syys- ja ukonkorentoja kuitenkin lentelee edellen runsaasti. Kasvimaailma alkaa enenmmän ja enemmän värillään viestittämään syksyn tuloa. Ruska alkaa pilkistämään puiden oksilta. Syksyn merkit näkyivät myös satamassa. Salakat ilmaantuivat joka syksyiseen tapaan nauttimaan ravintoa pintavedestä. Veneiden nosto on alkanut talvitelakointia varten.

Altaan itäpuolen polulle on ilmaantunut uudelleen mittakeppejä. Jatketaankohan polun korotusta?