YLE:n sääprofeetat (eli ns. säärinki) julkaisivat mielenkiintoista aineistoa kevään kestosta. Viimeisen 30 vuoden aikana ns. terminen kevät on  Helsingin alueella kestänyt keskimäärin 51 päivää, tänä vuonna 21 päivää. Erikoista on. että tuo termisen kevään kesto on tilastollisesti 50-53 päivää läpi Suomen – ja Sodankylä on tuo 50 päivää. Kuten jutun otsikko kertoo, kevät tuli ja meni. Sen kyllä luonnossa huomasi eli normaalia lyhyempi kevät merkitsi lähes suoraa hyppyä kesään. Niin tai näin meillä on nyt virallisesti kesä.

Olemmeko menossa enemmän mannermaiseen ilmastoon, jos kesät ja talvet tulevat pidemmäksi syksyn ja kevään kustannuksella? Tästä en löytänyt tilastoja nopealla haulla.

Kesän tulo rytinällä näkyi viime viikolla erityisesti kasvimaailmassa. Samalla tavalla, kuin lintujen kevämuutto kutistui – tuntui kuin viikkoon, on kasvimaailma herännyt kesään nopeutetulla tahdilla. Valkovuokkojen ohella käenkaalit (ketuleivät) loistavat metsiköissä, lupiinit punnertavat kohtia kasvua, jättiputken kasvusto on levittäytymässä uusille alueille. Lintualtaalla käytiin todennäköisesti kevään viimeisimmät taistot. Allas hiljenee perhelisäyksien odottamiseen ja pikapuoliin ensimmäiset poikueet ovat ulkona.

Koko viikko oli suotuisa retkeilylle. Koululuokkia näytti olevan paljon liikkeellä. Venestamakin alkaa näyttää vähitellen kesäiseltä.