Kyhmypari on edelleen altaalla - Kuva: Timo Leppäharju

Kyhmypari on edelleen altaalla – Kuva: Timo Leppäharju

Märkää lunta, joka suli päivässä. Taas märkää lunta, joka taas suli päivässä. Välillä vesisadetta. Tämän seurauksena metsiköiden lampareissa, ojissa ja purossa oli paljon vettä.

Tulvaniitty oli edelleen järvenä. Koska näytti, että purossa oli paljon vettä ja koska meriveden pinnankorkeus oli viikon aikana vaihdellut +30cm molemmin puolin, oli oletettavaa, että talleille saakka noussut vesi oli pääosin puron tulvimista. Tuo meren vedenkorkeus ei riitä tuomaan vettä talleille. Kävin myös tarkistamassa tilanteen laiturilla 29. Oli havaittavissa, että vesi oli jonkin verran normaalia korkeammalla, mutta vielä hyvän matkaa laiturin reunan alapuolella. Kun vielä metsiköissä oli isoja sateen tuomia lampareita, oli oletettavaa, että sateet ja sulava lumi olivat saaneet puron täyteen.

Kyhmypari on edelleen altaalla ja joskus tuntuu siltä, että valmistelevat pesintää. Purossa edelleen runsaasti sorsia.

Suomenojan vanhoissa puissa on runsaasti jäkälää, joka muodostaa paikoin erikoisia muotoja. Nyt kun kasvit ovat lakastuneet ja lehdet pudonneet, kiinniittyy huomio helpommin jäkäliin. Vaikka yllättäen voi väriäkin löytää.