Lämpö toi kaaliperhoset - Kuva: Jukka Ranta

Lämpö toi kaaliperhoset – Kuva: Jukka Ranta

Sään lämmetessä alkoi myös perhosia ja sudenkorentoja näkymään. Keskiviikkona pääosin lauhahiipijöitä ja lanttuperhosia. Pikkukultasiivet lämmittelivät ruderaatin hiekoilla. Lanttuperhosten joukossa myös kaaliperhosia. Korennot pääosin punasyyskorentoja. Ahdekaunokit keräsivät runsaasti mehiläisiä.

Perjantaina sudenkorentoja oli jo runsaasti. Joukkoon oli tullut myös elokorentoja. Myös perhosia oli selvästi enemmän. Ruderaatin ahdekaunokeilla ja kaltanoilla oli nokkoperhosia, neitoperhosia ja muutama karttaperhonen.

Nuottalahdelta on viety pois suurin osa käytöstä poistetuista laitureista, mutta jäljelläolevia asuttaa merimetsot, eri lokit ja varikset. Sataman luodolla sumuisena aamuna merimetsot kuivattelivat siipiään ja harmaahaikara sulautui täysin sumuiseen maisemaan. Harmaahaikara on myös lenteli viikon aikana useasti altaan yli.

Nuottalahden joutsenperheessä on yksi poikanen vähemmän – poikasia on enää kaksi. Osa nokikanoista on jo kokoontunut Nuottalahdelle ja nuorimmat poikaset kokeilevat vielä siipiään.

Pikkulepinkäinen päivysti koivikossa nokkoskukkulan takana. Ainakin runsaasti sudenkorentoja oli tarjolla potentiaaliseksi saaliiksi. Loppukesäiseen tapaan on ruskosuohaukka saapunut tänäkin vuonna altaalle saalistamaan.

Katukaivojen tyhjennysaltaan reunalla on ilmaantunut yksinäin auringonkukka. Ja Iisakinkirkko on muutaman viikon poissaolon jälkeen ilmaantunut uudelleen Metrokeskuksen aitaan.

Lopuksi mainittakoon, että Länsiväylässä oli juttu kirjaprojektistamme.