Marraskuun alun seurantakuva - Kuva: Tommi Heinonen

Marraskuun alun seurantakuva – Kuva: Tommi Heinonen

Pähkinänakkeli oli paikalla edelleen koko viikon. Lauantaina näkyi yhtä aikaa kaksi kumpikin omalla ruokintalaitteellaan. Puukiipijä ja peukaloinen ovat edelleen paikalla. Voisi ajatella, että kaikki kolme viihtyvät paikalla talven yli. Kuusitiainen on utelias ja rohkea. Tuli ja istui kädessäni olevaan täyttökauhaan syömään. Juttelin (JR) sille ja se vastasi. Aikamme keskusteltuamme se pyrähti pois. Tosin kumpikaan ei tainnut ymmärtää keskustelukaverin sanomisia 🙂

Lauantaina vielä puolelta päivin allas oli jäässä. Pikkukundit heittelivät jäälle kepakoita ja kiviä. Eivät menneet läpi, vaan jäivät jään päälle. Myös Nuottalahden pintaan oli yön aikan tullut jääkerros, ulottui jonkun matkan päähän rannasta. Viikon aikana lehtiä varisi tosi paljon – tuntui lehtisateelta. Altaan pinnalla ollut runsas lehtimäärä jäi jään tutltua koristeeksi. Paikoin näky oli aika erikoinen.

Oravia on rohmuamassa ja jemmaamassa ruokaa. Käyvät jatkuvasti hakemassa ja kätkevät eri paikkoihin, kaivavat yleensä maahan. Tekevät uskomattomia akrobaattisuorituksia päästääkseen ruokaan käsiksi.