Hoikkatytönkorento - Kuva: Jukka Ranta

Hoikkatytönkorento – Kuva: Jukka Ranta

Koko alkukesä on kirjoitettu, että ei ole tytönkorentoja ja on vähän perhosia. Tytönkorentojen osalta tilanne muuttui näkyvästi kuluvan viikon aikana. Nyt niitä oli runsaasti: hoikkatytönkorentoja ja eteläntytönkorentoja näkyi todella paljon. Myös perhosrintamalla tapahtui elpymistä: keskikesän lentäjistä tesmaperhoset ilmaantuivat runsaina. Mutta tästä huolimatta kesä on ollut erikoinen koleudesta johtuen.

Olemme paljon kirjoittaneet, että perhosbaarimme alueella istutuksista huolimatta ei ole kasvanut mitään. On ollut kuivaa maata. Itse asiassa tilanne on ollut huomiotaherättävän koominen. Aiemmin tänä vuonna perhosbaariin ilmaantui muutama koivun alku ja heinäkasveja. Kuluvalla viikolla sitten odotti yllätys: kulttikasvimme laidunkarstaohdake oli ilmaantunut perhosbaariin! Pari kortta baarissa ja 4 ulkopuolella. Viimevuotisella kasvupaikalla ei ole toistaiseksi tuoreita yksilöitä näkynyt. Skillaniityn lilja osoittautui varjoliljaksi kukinnan alettua – asia on nyt varma.

Suomessa luokitellaan kuusi ruusua luonnonruusuiksi. Näistä kasvaa Suomenojalla ainakin raportin galleriassa oleva koiranruusu, iharuusu ja metsäruusu. Luonnonruusulla on viisi terälehteä, kun taas puutarhalajikkeet ovat kerrostuneita.

Säätilaltaan viikko toteutti jatkumoa: välillä satoi välillä paistoa, mutta koleata.