Warning: Illegal string offset 'link' in /home/suomenoj/public_html/wp-content/plugins/gallery-lightbox-slider/inc/functions/glg-functions.php on line 45

Pitkään jatkunut leudohko syyssää sai näyttävän lopun. Keskiviikkona tiputteli ajoittain ja torstaina olikin jo sitten kunnon tuisku, joka perjantaina yltyi myrskyksi. Lunta tuli vaakasuorassa kovan tuulen saattelemana. Tuli mieleen viime talven myräkät – tosin perjantaina taisi tuuli olla omaa luokkaansa. Luntakin tuli paljon. Tuuli teki tehtävänsä: Suomenojallakin paikoin kinostui lunta reilusti yli puoli metriä, kun taas paikoin oli maa paljaana. Lumisade jatkui heiketen launtai iltapäivälle saakka. Samalla lämpötila putosi selvästi pakkasen puolelle.

Sunnuntai oli sitten kaunis talvipäivä – aurinkoa ja pakkasta. Suomenojalla näky oli myös talvinen. Altaat jäätyivät kokonaan. Lunta oli paikoin paljon. Altaiden ympärille lumeen syntyneet polut kertoivat ulkoilijoista. Muuten ei elämää paljon ollut: jokunen variksen rääkäsy ja nakaan njakatus. Siemensyöjiä ja viimeisten marjojen etsijöitä ei näkynyt.

Ja nyt sunnuntai-iltana lämpötila on Espoon Kukkumäessä, 4 km päässä altailta -15.5.