Lintutorni on korjattu - Kuva: Tommi Heinonen

Lintutorni on korjattu – Kuva: Tommi Heinonen

Viikon aikana on paljon kerrottu erikoisesta avotulella tapahatuvasta makkaranpaistopaikasta eli joku ei tiennyt, mikä on lintutornin ja grillin ero. Tästä on ollut tarinaa kuvien kera yhdistyksen Facebook-sivuilla ja sivustomme uutisosiossa. Kuten on kerrottu, Tommi ilmoitti asiasta Espoon Ympäristökeskukselle, tiistaina oli kaupungin korjauspartio paikalla mittaamassa materiaalitarvetta ja perjantaina torni oli korjattu. Kiitos Espoon kaupungille. Ja toivottavasti jatkossa on selvää, mikä on grillin ja lintutornin ero.

Viikoraportin kirjoittajalla (JR) oli tällä viikolla ruokintapaikkavuoro ja siksi tuli kuvattua lintuja normaalia enemmän – tosin vain tinttejä. Tuntuu, että ruokintapaikka on tänä talvena ollut tinttien valtakunta. Näitäkin vaihtelevasti:
– tiistaina sangen synkässä säässä seisoskelin paikalla tunnin verran – yksi mustarastas kävi kääntymässä, hippiäisen sirinä kuului ja yksi touhusi pikkuisessa kuusessa oksiston sisällä. Ei edes oravia näkynyt.
– torstaina oli paikalla kymmeniä tinttejä – tuntui että ruokala oli ajoittain täyteen buukattu. Pääsääntöisesti tihkuinen ilma, mutta aurinko pilkisti hetkeksi. Nuolukiven vierestä löysin puun alun, jossa oli vielä kirkaan punaiset lehdet. Katsoin sen pajuksi – kuvia käsitellessä aloin miettiä olisiko kuitenkin korallikanukka vaiko tuomipihlaja. Piti tänään käydä tarkistamassa, mutta unohtui, kun alkoi tulemaan lunta taivaan täydeltä. Tiaisia oli tänään paljon, myös kuusitiainen oli paikalla. Lumisade, kuten mainittu pääsi yllättämään ja kuvaaminen loppui nopeasti.