Kettukin tuli bongaamaan lintuja - Kuva: Tommi Heinonen

Kettukin tuli bongaamaan lintuja – Kuva: Tommi Heinonen

Mennyt viikko oli lintujen viikko. Lähes joka päivä ilmoitettiin ensimmäinen lajinsa edustaja havaitun joko altaalla tai Finnoon puron suulla. Uusina tulokkaina liejukana, nokikana, harmaahaikara, tavi, naurulokki, punasotka, tukkasotka. Sepelkyyhkyt huhuilivat metsiköissä ja peipposet virittelivät lauluaan altaan ympäristön koivikoissa. Naurulokkeja parveili runsaasti altaan yläpuolella.

Vanhoina tulokkaina kyhmyjoutsenet ja kanadanhanhet kisasivat puron suulla. Sorsat nauttivat aamuauringosta puron varrella.Piisamitkin aloittivat kevättouhujaan ja kettu ihmetteli sulassa olevia muuttolintuja, mutta jolkotteli yöksi jäätä pitkin Pirisaareen

Kyhmyjoutsenpari ilmaantui perjantaina eteläisen lintutornin edessä olevaan pieneen sulaan. Lauantaina ilmaantui toinen pari ja yritti valtausta, muttei onnistunut, vaan poistui. Sunnuntaina altaalla oleva pari hoiti höyhenpukujaan sulan saarekkeella. Paikalle porhalsi lentäen toinen pari ja riitä oli valmis. Tunkeutujat ajettiin nopeasti pienen nokkapokan jälkeen jäälle. Voimien mittely oli nopeasti ohi. Toinen tunkeutuja klenkkasi jalkaansa kävelleessän ja piti sitä erikoisessa asennossa jäällä maatessaan.

Näytös 2 alkoi, kun altaan pari tarkkaili valtausta yrittäneitä ja lopulta uhitteli jään reunalla jäällä oleville. Toinen hyökkäsi loukkaantuneen kimpuun ja tämä pakeni jalkaansa roikottaen. Lensi voimapylvään taakse ruovikkoon. Tuliko näytös kolme – en (JR) osaa sanoa. Puolen tunnin aikana näytöksen 2 jälkeen ei enää tapahtuntu mitään erityistä. Mielenkiintoinen kysymys: onko jompikumpi pari viime vuonna altaalla pesinnyt. Tuli mielikuva, että se voisi olla valtausta yrittänyt. Vai tulivatko valtaajat vain kostamaan lauantain tappiota.

Myös kasvimaailmassa on heräämisen merkkejä: japaninruttojuuret tulivat esiin viikon aikana, terttuseljassa on jo isot silmut ja leppä aloittaa kukintaansa.