Rohkea hippiäinen - Kuva: Mikko Joensivu

Rohkea hippiäinen – Kuva: Mikko Joensivu

Maanataina oli talvinen pakkaspäivä. Keskiviikon vastaisena yönä pyrytti lunta ja maisema oli jälleen valkoinen, luntakin oli Ilmatieten laitoksen mukaan Tapiolassa 9cm. Mutta sitten tuli muutos. Päivällä lämpötila oli loppuviikosta reilusti plussan puolella ja saa vähäisen lumen sulamaan suuriksi lätäköiksi. Perjantaina keskiviikkona satanut lumi suli nopeaan tahtiin puiden oksilta ja havupuiden oksilla oli runsaasti pisaroita. Yöllä on kuitenkin ollut muutamia pakkasasteita, mikä saa kasvit peittymään kauniiseen kuuraan – samoin aamusumut ovat yleistyneet.

Hippiäinen ja puukiipijä ovat ruokinnalla edelleen ja vihervarpunen pistäytyi laulamassa naistenpäivän kunniaksi. Hippiäinen ei näytä pelkäävään ihmisiä ollenkaan vaan tulee välillä ihan muutaman kymmenen sentin etäisyydelle syömään tai muuten vaan ihmettelemään. Näyttää siltä, että puukiipijä on kelpuuttanut ainakin toisen Suomenojan Luonnon asentamista pöntöistä asunnokseen.

Kävin (JR) perjantaina yhdeksän liito-oravapöntön alla. Papanoita näkyi vain yhden pöntön alla – Hyljeluodontien ja Hylkeenpyytäjäntien välisessä metsikössä. Papanoita oli paljon – olivat värjänneet märän lumen keltaiseksi ympäriltään (keltainen ympyrä papanan ympärillä).

Kävin myös puronsuulla – puron kummallakin puolella. Oli vielä perjantaina täysin jäässä, ei minkäänlaista sulaa. Aikaisempiin vuosiin verrattuna ruovikko on erittäin tiheä ja se käytännössä estää lintujen kuvaamisen ja tarkkailun.

Ratsastustalleillakin tuntuu olevan kevättä ilmassa.