Warning: Illegal string offset 'link' in /home/suomenoj/public_html/wp-content/plugins/gallery-lightbox-slider/inc/functions/glg-functions.php on line 45

Kevät alkoi todeteolla nyt. Kyhmyjoutsen, nokikana, liejukana, harmaasorsa, punasotka ja telkkä ovat jo paikalla tunnustelijoiden muodossa – ja tietysti sinisorsa. Sunnuntaina muutama naurulokki kierteli ja huuteli altailla. Ruttojuuren nuput ovat paikoin näkyvissä. Raunioyrtin alut pilkistävät jo vihreänä. Läntinen kävelytie oli jo viikon alussa paljas, mutta alueen pohjoisosassa, nokkoskukkulan varjossa oli vielä lunta saappaan varren verran. Ja tietysti: kaukoputkien ja pitkien objektiivien määrä vääjäämättömästi kertoo kevään alkaneen.

Kuluneena talvena oli lunta miltei yhtäpaljon kuin edellisenä vuonna, kumpaisenakin yli 80cm – vain muutama sentti erotti. Tänä vuonna oli vielä helmi-maaliskuun taiteessa kunnon lumimyräkkä. Mutta maaliskuu lämpeni suhteellisen nopeasti ja niinpä kevät on ainakin 2 viikkoa edellä viimevuotista. Vuosi sitten, vastaavalla viikolla oli läntinen kävelytie lumessa, nyt paljas. Vuosi sitten allas oli täysin jäässä – nyt on vapaata vettä jo paljon, saman verran kuin vuosi sitten huhtikuun ensimmäisen viikon päätteeksi.

Kevään nopea eteneminen on näkyy myös purossa, joka on tulvimassa niitylle. Myös allas tulvii ja purkautuu pohjoisosassa puroon.