parvikirvari_7706r3_jukkar

Kesä ja kukkakärpäsiä – Kuva: Jukka Ranta

Se on kesä ja kärpäsia. Kukkakärpäsiä, mm. parvikirvareita näkyy runsaasti. Samaten kimalaisia ja mehiläisiä on kohtuullisesti. Perhosia on edelleen vähänlaisesti – lanttuperhosia ja sitruunaperhosia lentelee jonkinverran. Myös neitoperhosia näkyy siellä täällä. Ilmatieteen laitoksen mukaan terminen kesä alkoi jo toukokuun ensimmäisellä viikolla, joten kyllä kesä on virallisesti alkannut.

Kesäinen tunnelma näkyy myös lintualtaalla. Nokikanan poikaset tulivat esiin ja uiskentelevat jo altaalla.

Täyttömäellä, japaninruttojuurten yläpuolella kasvaa norjanangervo. Se on nyt kukassa ja on komean näköinen. Pensas näkyy hyvin kaukolämpöputkelta (etelänruttojuurten kohdalta). Pensas täynnä valkoisia kukintoja ja sitä on vaikea olla huomaamatta. Syksyllä pensas on kauniissa ruskassa.

Läjityspaikalla kasvaa matala, noin 5-10 cm korkea sara. On nyt runsaana ja tähkissä on jo “jyviä”. En ole (JR) aikaisemmin kiinnittänyt siihen huomioita. Habitukseltaan se on häkellyttävästi kevätsaran näköinen. Kevätsara lasvaa Kasviatlaksen mukaan vain Ahvenanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Olisiko altaan siemenpankki ollut taas asialla – tai toimittajan silmä on puutteellinen.

Kielot olivat kuluneella nupulla. Kieloniityt metsiköissä ovat komean näköisiä.

Viikolla altaalla bongattiin myös Jyrki69, The 69 Eyes-yhtyeen laulaja. Jyrkin mietteitä on luettavissa erillisessa raportissa.