Hanhien sekaparvi. Kuva: Paul Stevens

Hanhien sekaparvi. Kuva: Paul Stevens

Nuottalahden jäälle ilmestyi pieni hanhiparvi 24.3. Se oli harvinainen sekaparvi, siinä oli peräti kuusi merihanhen ja kanadanhanhen risteymää, ja lisäksi kuusi ”puhdasta” kanadanhanhea ja yksi merihanhi. Vesilinnut risteytyvät monia muita linturyhmiä helpommin, mutta kovin yleistä se ei ole. Yleensä ketju katkeaa, sillä ani harvoin risteymät pystyvät lisääntymään.

Supikoirat ovat aktivoituneet. Talvella ne ovat puoliunessa, mutta jätöksistä näkee niiden nyt kulkevan öisin. Lajilla on erikoinen tapa pitää wc:tä. Se kakkii samaan paikkaan ja kuten kuvan jätöskasa osoittaa, kasa voi kasvaa melko isoksi. Ei se kuitenkaan ole varsinaisesti puhtaanapitoa, esimerkiksi pesän tuntumassa, vaan supikoira viestittää kulkureittiensä varrella muille yksilöille omasta voimastaan.

Finnoonpuro näytti etäältä kuin se olisi sula, mutta todellisuudessa se on vielä jäässä: jään pinnalle on valunut suojailmojen sulamisvesiä. Allas on täysin ummessa. Ruokintapaikalla näkyy tuttuja lintulajeja, ja metsämyyrät ovat varsin näkyviä. Päivällä tiaiset helkyttävät innokkaasti säkeitään, illalla voi kuulla mustarastaiden kaunista lavertelua. Punarinta näyttää mukavasti selvinneen talvesta.

(Viikkoraportin toimitti Esa Mälkönen)