[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Kuluneella viikolla oli mahdollisuus ihastella ja kuunnella laulutaitureita. Ehkäpä pienoinen yllätys oli viitasirkkalintu, joka helisytteli tulitikkurasiaansa – eikä vain yöllä, vaan pitkälle aamupäivään. Myös kerttuset, erityisesti viita- ja luhtakerttuset esittelivät laulutaitojaan aktiivisesti.
Rastailla, peipoilla ja tiasilla on ruokinta aktiivista. Lokinpoikaset ovat tuleet altaalle ja parhaillaan voi tarkkailla eri kehitysvaiheessa olevia nokikanan poikasia. Telkkä esitti erikoisen lentönäytöksen: lekutteli tuulihaukan tavoin paikallaan tuulessa. Tätä ei kovin usein pääse näkemään.
Lämpimät säät ovat tuoneet tytönkorennot esille, selvästi aikaisemmin kuin viime kesänä, mutta samoihin aikoihin kun 2014,-13 ja -12. Toistaiseksi kaikki kuvaamani (JR) ovat olleet ”U-korentoja” eli eteläntytönkorentoja. Sylkikuoriaiset lentelevät aktiivisesti ja ovat ilmaantuneet 2-3 viikkoa aiemmin kuin edellisinä vuosina. Pölyttäjiä on runsaanlaisesti – selvästi enenmmän kuin vuosi sitten. Perhosia näkee edelleen harvakseltaan. Huono viime kesä kantaa veronsa.
Myös kasvimaailmassa jotkut kasvit kukkivat selkeästi varhemmin kuin aiempina kesinä. Esimerkiksi kyläkellukka kukkii noin 2-3 viikkoa edellä paria viime kesää.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
- Satakieli – Kuva: Bore Wanner
- Räkättirastaan ruokintakiirettä – Kuva: Esa Mälkönen
- Peippo hautoo – Kuva: Esa Mälkönen
- Telkkä lekuttelee – Kuva: Timo Leppäharju
- Telkkä lekuttelee – Kuva: Timo Leppäharju
- Telkkä lekuttelee – Kuva: Timo Leppäharju
- Nokikanan varttuneita poikasia – Kuva: Timo Leppäharju
- Nokikanan nuoria poikasia – Kuva: Timo Leppäharju
- Nokikanan nuoria poikasia – Kuva: Timo Leppäharju
- Naurulokin poikaset ovat altaalla – Kuva: Esa Mälkönen
- Eteläntytönkorento – Kuva: Jukka Ranta
- Sylkikuoriainen – Kuva: Jukka Ranta
- Kimalainen duunissa – Kuva: Jukka Ranta
- Korallikanukka eli idän pensaskanukka – Kuva: Jukka Ranta
- Kielo – Kuva: Jukka Ranta
- Oravanmarja – Kuva: Jukka Ranta
- Nurmitädyke – Kuva: Jukka Ranta
- Kyläkellukka – Kuva: Jukka Ranta
- Metsäkauris – Kuva: Bore Wanner
- Metsäkauris – Kuva: Esa Mälkönen
- Pupu piilossa – Kuva: Bore Wanner