Vauhdilla päin - Kuva: Krista Ylinen

Vauhdilla päin – Kuva: Krista Ylinen

Otsikko kuvaa hyvin viikon tunnelmaa. Mahtoiko olla nokikanojen turnajaisten huippuviikko. Kohta alkaa pesänrakennus. No ei väliä – pian tulevat lapasorsat näyttämölle. Ensimmäiset mustakurkku-uikut rakentavat pesiään. Sateinen sunnuntaiaamu tarjosi paikalle uskaltaneille palkinnon: kaksi jouhisorsakoirasta vietti aikaa altaalla. Kanadanhanhet ovat viihtyneet yllättävän pitkään altaalla.

Espoon kaupunki järjesti sunnuntaiaamuna lintureteken Suomenojalle. Oppaiden lisäksi paikalla oli 9 rohkeaa muutamasta lämpöasteesta, sateesta ja kovasta tuulesta huolimatta. Myös he saivat palkinnon jouhisorsien muodossa. Tommi oli avustamassa virallista opasta Eppu Punakettua.

Kylmät yöt ovat pitäneet kasvimaailman muutokset hitaina. Ruttojjurien määrä on kasvanut ja ne ovat kukassa. Vartta ne eivät ole kasvattaneet juuri lainkaan. Ehkpä ensi viikko on sitten kasviviikko.

Gallerian lopussa on kaksi kuvaa lokkiluodosta, joka uhkaa jäädä täytön alle ja jota suunnitellaan korvattavaksi keinotekoisella luodolla.