Pyrstötiainen viihtyi ruokintapaikalla - Kuva: Esa Mälkönen

Pyrstötiainen viihtyi ruokintapaikalla – Kuva: Esa Mälkönen

Tiaiset olivat viikon aikana edelleen pääosassa ruokintapaikalla. Kuusitiainenkin vieraili ruokailemassa päivittäin. Voisi miltei sanoa, että ruokintapaikka on tiaisten valtakunta. Myös puukiipijä oli paikalla päivittäin ja kävi maassa keräämässä muilta tippuneita murusia. Samaten hippiäinen viihtyi ruokintalaitteiden välissä olevassa pienessä kuusessa odottaen tiasilta putovia murusia. Mustarastaita käy paikalla, kuitenkin yksitellen. Sunnuntaina käpytikka pari nakutti kilpaa viereisissä puissa, välillä kuivuneessa kelossa sitä kumistaen.

Viikonloppuna pyöri useampi pyrstötiainen ruokintapaikan ympäristössä. Aivan lintulaudoille eivät tulleet, mutta lähietäisyydeltä etsivät maasta syötävää. Ei kovin tavallista, sillä yleensä pyrstötiaisten näkee ruokailevan vain puissa.

Viikko oli vaihteleva: välillä pakkasta ja välillä plusasteita. Tämän seurauksena kävelytiet olivat erittäin liukkaita. Oli pakko kävellä polun ulkopuolella heinäistä reunaa pitkin. Puro on jäätyneen näköinen – tosin paikoin on vettä jään pinnalla. Etelänruttojuuret näyttävät selvinneen pakkasista – uusia nuppumaljoja on nimittäin ilmaantunut.