Harakan tuijotus - Kuva: Esa Mälkönen

Harakan tuijotus – Kuva: Esa Mälkönen

 

Sumuisia aamuja ja sumut jatkuivat parina päivänä pitkälle aamupäivään. Sateitakin saatiin, runsaita kuurojakin. Perjantain vastaisena yönä satoi sen verran paljon, että puro oli täynnä vettä ja tulvi luhtaniitylle. Merivesi pysyi kuitenkin alle 40cm.

Altaalla joutsenpariskunta kolmen poikasensa kanssa viettävät rauhallista elämää. ja nuottalahdella lokit ja merimetsot ovat vallanneet vanhat laiturit yöpymis- ja levähdyspaikoikseen. Muutaman värikkään tiklin muodostama parvi näyttää nyt asustavan aika vakinaisesti altaan länsireunassa. Samoilla main harakkapari pysyttelee edelleen reviirillään. Altaan reunapuissa kierteli soma pyrstötiaisparvi, luultavasti viime kesän poikue.

Länsiväylässä oli viikolla ilmoitus jossa Espoon kaupunki myy Nuottalahdelle varastoidut käytöstä poistetut laiturit. Onko tämä siivoamista vai ennakoiko toimenpide sataman uudistamista? Veneiden noston yhteydessä näkee kuinka paljon tulokaslaji merirokkoa on kiinnittynyt veneiden pohjaan

Tällä viikolla oli selvästi syksyä maassa ja pensaissa, mm korallikanukka tekemässä marjoja ja väri on muuttumassa vihreästä kypsän marjan väriin, sinisisen harmaaksi. Ja löytyipä vielä kukkiva minttukasvi, joka on ilmeisesti on mäkimeirami.