Huhtikuun puolen välin seurantakuva - Kuva: Tommi Heinonen

Huhtikuun puolen välin seurantakuva – Kuva: Tommi Heinonen

Viikon aloitti komeasti Suomenojalla järjestetty Canon Photowalk. Suomenojan Luonto avusti järjestelyissä ja toimi “paikallisoppaana”. Runsas 20 kuvaajaa kokoontuo altaiden ympäristöön – mukana pari nikonistiakin. Ja hauskaa oli. Tiina Puputti ja Tuomas Heinonen ovat käsitelleet kattavasti tapahtumaa blogeissaan, joten olkoon tässä vain tämä lyhyt maininta. Kuvagalleriassa kuitenkin kuvia maanantailta. Tärkeintä kuitenkin oli, että Suomenoja sai muutaman uuden ystävän. Sitten heti tiistaiaamuna oli Espoon Allergiayhdistyksen linturetki altaalle. Tommi ja Jukka toimivat oppaina.

Nokikanat ovat valtaosin löytäneet parinsa viikon aikana ja pesien rakennus on käynnissä. Jälkeläisiäkin on luvassa. Lapasorsat, mustakurkku-uikut ja liejukanat ovat runsastuneet. Lapasorsien turnajaiset antavat vielä odottaa. Pari edellisen vuoden tapaan jouhisorsa on viettänyt aikaa altaalla.

Kasvimaailmassa kehitys tuntui pysähtyneen koleuden vuoksi. Valkovuokot ja skillat ovat viikon ajan olleet nupulla, jonka koko ei ole juuri muuttunut.