Rakennamme Espoota - Hannuksessa - Kuva: Jukka Ranta

Rakennamme Espoota – Hannuksessa – Kuva: Jukka Ranta

 

Sumuinen viikko ei paljon töitä haitannut. Paalutusta tai kansanomaisemmin junttausta tehdään laajalla rintamalla. Kaitaantien varressa, bussivarikon edessä, tulvaniityllä useammassa paikassa, Tiistilän metsässä. Tunnelman täydensi voimalaitoksen takapihalla käynnissä oleva työ, jossa myös juntataan. Kun lintualtaan luoteisella vallilla seisoi, sai kuunnella junttaorkesteria stereona. Oli pakko mitata kartalta, kuin pitkä matka kotoani (JR) on pääkallonpaikalle: linnuntietä 3.4 km keskinmäärin. Junttaorkesterin kolina kuuluu Kukkumäkeen saakka ja, jos radio on kiinni, ajoittain jopa sisälle.

Tulvaniityllä suoritetaan betonivalua. Alkuviikosta betoniautojen liikenne oli vilkasta. Betonia valutettiin hampurilaisravintolan liikemerkkiä muistuttavalla laitteella. Betoni meni tulvaniityllä olevaan erikoiseen kuoppaan. Lieneekö sillan anturoita ja perustuksia varten.Varikon edessa tuntui, kuin joku olisi kaatanut hautakiviä. Betonipaaluja oli pitkin ja poikin.

Kaitaantien varrella, Iivisniemen ja Hannuspellon välissä näyttää hyvin myllätyltä. Kaitaantie kaartelee ja onpa bussipysäkin katoskin eksynyt pellon keskelle. Uusi pysäkki on betoniporsasaidan vieressä. Myös täällä tehdään junttausta. Hannuspellon ns. Varikkoalueella tehdään pilarien muoteilta näyttäviä rakenteita – olisivatko menossa tulvaniitylle.

Yksi mielenkiintoinen seikka on, että merivesi on ollut jo pitkään normaalia alempana. Kuitenkin tulvaniityllä on vettä kasvimaiden eteläreunaan saakka. Lieneekö rakentaminen estänyt Tiistinpuron (Distbäcken) valumisen etelään päin ja vesi jää nyt normaalia ylemmäksi.