Putkirikko sulki kulun Rantaraitille - Kuva: Jukka Ranta

Putkirikko sulki kulun Rantaraitille – Kuva: Jukka Ranta

HSY informoi putkirikosta 6.3 Suomenojan alla. Jo sitä ennen oli kaakonkulmassa, takaparkin vieressä olevalle pumppuasemalle johdettiin letkujen avulla vettä rantaraitin sillan yli. Jätevesi otettiin talleille ja Nuottaniemeen johtavien kävelyteiden risteyksestä tarkistuskaivosta. Korjaukset alkoivat seuraavalla viikolla eli 9.3 alkaneella viikolla.

Korjausten vuoksi kulku rantaraitilta altaille ja päinvastoin suljettiin kaakonkulmassa. Kun Meritieltä ja Hyljelahdesta ei myöskään pääse rakentamisen takia altaille, ainoa vaihtoehto tulla altaille on ollut parkkipaikka. Parkkipaikka oli ajoittain ”ylitäynnä”. Korjaus lienee nyt viimeistelyvaiheessa, vaikka kuulemma vielä kestänee kolmisen viikkoa.

Espoo informoi asuntorakentamisen alkaneen Kaitaantien varrella. Paikalle ilmaantuivat ensimmäiset paalut ja asuntojen myyntikoppi siirtyi rakentamisen tieltä Kaitaantien varteen. Metrokeskus alkoi saamaan seiniä. Tosin Meritien varrella oleva osa (johon tullee myös Luontokeskus) on huomattavasti pidemmällä. Täyttömäen alueen myllerrys jatkuu.

Espoo informoi myös (https://www.espoo.fi/fi-FI/Finnooseen_suunnitellaan_Suomen_ensimmai(178922) ) uuden Finnoon saavan geotermisen lähilämpöverkon. Tämä tietää rakentamisen aikana paukuttelun lisääntymistä. Ja toiminta on nykyisinkin jo varsin äänekästä.

Tringan tiedottaja ja Espoon valtuuston jäsen Risto Nevanlinna huomautti asiasta

https://twitter.com/ristonevanlinna/status/1245679417634021377?s=21

Ja näin kaupunki vastasi Twitterissä:

”Lintualtaan länsireunalla on tehty ponttausta, mutta työ on keskeytetty. Vähemmän meluisia rakennustöitä voi tehdä. Kaakkoiskulmassa on hätätyö, jossa on korjattu jätevesiviemäriä ja uusittu vesijohtoja. Jäljellä on lähinnä maansiirto- ja kaivutöitä. Työssä huomioidaan melu.”

 

Koosti: Jukka Ranta