Puhdistamon ohi pääsee taas - Kuva Paul Stevens

Puhdistamon ohi pääsee taas – Kuva Paul Stevens

Seurantajakson näkyvin muutos ja positiivinen oli puhdistamon ohi kulkevan kävelytien avautuminen. Näin ollen Meritieltä pääsee taasen altaalle. Uusi, lämpöputkea myötäilevä kävelytie on vielä suljettu, koska parkkipaikan päässä tehdään edelleen töitä.

Eräänlainen yllätys oli, että lämpöputken vieressä olevat etelänruttojuuret ovat säilyneet. Tämä mahdollistaa edelleen kevään ennustamisen ruttojuurista😉. Entistä täyttömäen aluetta on kunnostettu ja sinne on istutettu puiden/pensaiden taimia. Entinen Hyljeluodontie puhdistamon ja metrokeskuksen väliltä on edelleen suljettu – sehän muuttunee tulevaisuudessa myös kävelytieksi. Mutta metsiköihin pääsee ja siten on mahdollista tehdä liito-oravien seurantaa-

Metrokeskus ja luontokeskus ovat saaneet lasit ikkunoihin. Djupsundsbäcken on saanut uuden sillan ja puron on reunoja siistitty. Kaitaantien varrella ensimmäinen asuintalo kohoaa yksinäisenä. Kuluneella viikolla Espoo uutisoi (https://www.espoo.fi/fi-FI/Finnoon_puukerrostalotontit_kiinnostivat(188191) ), että Djupsundsbäckenin varrelle on tulossa puujerrostaloja.

Koosti: Jukka Ranta