Hernekerttu - pikkulintuja on nyt runsaasti puissa ja pensaissa - Kuva: Mikko Joensivu

Hernekerttu – pikkulintuja on nyt runsaasti puissa ja pensaissa – Kuva: Mikko Joensivu

Tuulinen sää kiusasi perhosia ja sudenkorentoja – ja myös niiden kuvaajia. Syyskorentoja oli todella paljon. Sudenkorentokivellä on edelleen toimintaa ja erityisesti kiven lähellä hiekkakasoilla – niillä saattoi parhaimmillaan olla jopa 20 syyskorentoa. Ja kiven lähellä maassa näkyi parittelevia punasyyskorentoja. Neitoperhosia lentelee, mutta huomattavasti vähemmän kuin edellisinä viikkoina. Joukossa on myös muutama amiraali ja sitruunaperhonen.

Ahdekaunokki on perhosten ja pölyttäjien, kuten kimalaisten suosikki. Myös kukkakärpäset pörräävät runsain joukoin ahdekaunokeissa.

Pikkulintuja kokoontuu taas syksyn tullen altaan ympäristön pensaisiin ja puihin. Viikolla oli mm. pajulintuja ja hernekerttuja melkko runsaasti . Tikliparvi ruokaili pohjoisreunan penkin kohdalla koivun latvassa. Ruovikossa muutamia ruokokerttusia. Kyhmypari on edelleen altaalla, mutta poikasia ei näkynyt. Harmaasorsat alkavat kokoontumaan muutoksen odotukseen altaalle.

Galleriassa on kasvikuva, jonka oletan (JR) olevan ranta-alpi, vaikka kukan ja sen terälehtien rakenne on hivenen erikoinen. Kasvin lehdet ja yleinen olemus vie ajatukset ranta-alpiin. Pihlajissa on runsaasti marjoja – vanhan sanonnan mukaan pihlaja ei kanna kahta kuormaa eli tuleeko vähäluminen talvi.

Ja Lintuparatiisi oli lauantaina Soukan kirppiksellä.