[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Kun jo ehdimme tottua Etelä-Suomen talveen, pakkasta 4-6 astetta ja lunta oli 7cm (mittauspiste Gräsanojalla). Sitten viikon alussa tuli matalapaine tuulineen ja aluksi satoi lunta ja Ilmatieteen laitos mittasi Gräsanojalla keskiviikkoiltana lumesyvyydeksi 19cm – lunta oli tullut siis 12cm vuorokaudessa. Yön aikana lämpötila nousi reilusti lämpöasteille, lumi muuttui vedeksi ja torstain aikana keskiviikkona satannut lumi oli sulannut. Nuottalahden ja altaan jäälle tuli vettä.
Nuottalahdella ei näy muita kuin variksia – ja jäihin jätettyjä veneitä. Suomenojan lautturin aluksen antenni on saanut uuden käytön. Lyhyen epävarman talven aikana oli joku uskalikko ehtinyt hiihtämään altaan jäällä.
Ulkoilu- ja kuvausilmat ovat olleet koko viikon tosi masentavia. Altaan jää on muuttunut puikoiksi, jos lämpö jatkuu on odotettavissa aikainen jäidenlähtö tammi-helmikuussa.
Ja täyttömäki on pian hävitetty. Maisema muuttuu alueen länsireunalla.
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]