Miljoona linnunpönttöä - Kuva: Timo Leppäharju

Miljoona linnunpönttöä – Kuva: Timo Leppäharju

 

Miljoona linnunpönttöa kampanja on käynnissä. Myös Suomenojan Luonto ry tulee mukaan tähän kamppanjaan. Hankimme 20 pönttöä linnuille, jotka asennamme kevään aikana. Facebook-sivuillamme on ohjeita, miten kuka tahansa voi tulla mukaan talkoisiin kauttamme. Pönttätalkoisiin palataan tarkemmin työn edetessä.

Tällä hetkellä lintualtaan ympärillä on jo paljon linnunpönttöjä, pieniä, isoja, hyvä- ja huonokuntoisia. Ensimmäinen askel pönttötalkoissa oli kartoittaa olemassa olevat pöntöt ja merkitä karttaan, johon myös uudet merkitään. Kartta julkaistaan pönttöjen reksiteröinnin yhteydessä.

Pönttökartoituksen yhteydessä laitettiin alueelle “Someseinä-julisteita”. Näissä kerrotaan miten kotisivujemme kautta pääset katsomaan, mitä sosiaalisessa mediassa – Instagrammissa, Facebookissa ja Twitterissä – julkaistaan aihetunneisteilla #suomenoja ja #SuomenojanLuonto.

Kevät tulee hitaasti. Viikko oli jo perinteisen vaihteleva: räntää, aurinkoa ja yöpakkasia. Tästä huolimatta ensimmäiset etelänruttojuuret alkoivat kukkimaan. Meriveden korkeus putosi alle normaalitason ja myös purossa vesi laski. Suistoon pääsi kävelemään rantaan saakka ohi ruovikon. Ruokintapaikan oravista on tullut varsin kesyjä. Saattavat nousta jalkaa pitkin polven korkeudelle ja kurkkia nojaamasi puun takaa kasvojesi korkeudelta.