Metrokukka – Kuva: Jukka Ranta

Kun ns. tomaattipellolta menee töyrästä alas kohti Länsimetron hissikuilutyömaan aitaa, lötyy yksi kasvierikoisuus eli metrokukka, siis Länsimetron varaama kukka – no vakavasti puhuen lienee saanut maalin aidan maalauksen yhteydessä. Joka tapauksessa aika veikeän näköinen ilmestys.

Koiranruusuja oli Suomenojan kävelyteiden varrella alkuaan kolme pensasta, kaksi pumppukopeille ja kaukolämpöputken yli johtavan polun vieressä ja yksi liki samalla kohtaa, mutta kävelytien altaan puolella. Kaukolämpötyö on kaivannut yhden kokonaan pois ja altaan puolella oleva on nyt ison maakasan alla – tuskin tokenee. Yksin on vielä jäljellä ja näyttää voivan hyvin. Asiaa tuntemattomille taustaksi, että koiranruusu on harvinainen luonnonruusu, joka pääosin kasvaa Ahvenanmaalla ja Saaristomerellä. Pääkaupunkiseudulla se on luonnossa suuri harvinaisuus, vaikka puutarhoissa sitä on. Täällä se lienee puutarhakarkulainen.

Kuvien järviruoko kasvaa erikoisessa paikassa: täyttömäen ja kaukolämpöputken välissä. Tosin siinä on oja, jossa on ajoittain vettä. Ja siemeniähän Suomenojalla riittää järviruokon leviämiseksi.

Linturuokinnalla ei mitään poikkeavaa edellisiin viikkoihin verrattuna. Tosin hippiäinen tuntuu ruokailevan näkyvästi maassa puiden kätköjen sijaan. Metsämyyrä kurkistelee ajoittain kätköistään.

Viikko oli talvinen, pakkasta ajoittain reilusti yli 10 astetta. Loppuviikkoa kohden alkoi lauhtumaan ja sunnuntaina käytiin plussan puolella. Näyttää siltä, että kolmas talvi kesti viikon.