Merkintä kivessä ruokintapaikalla - Kuva Jukka Ranta

Merkintä kivessä ruokintapaikalla – Kuva Jukka Ranta

Kävin kuluneen viikon aikana kaksi kertaa ruokintapaikalla lähinnä kasveja katsomassa. Siellä on ilmaantunut puihin ja kiviin merkintöjä, jotka enteilevät rakentamista ja puiden kaatamista. Merkinnät ovat altaalta katsoen metsikön takaosassa, siis metsikön ja Suomenlahdentien välisen kostean niityn lähellä.

Tarkistin kaavakartasta (https://www.espoo.fi/download/noname/%7B7E27AA85-0EF6-438F-A362-8C5C113712D9%7D/87133 ), että siitä tulee menemään kevyenliikenteen väylä läpi. Pohjoisosa, siis Suomenlahden tien puoleinen osa on merkitty puistoksi ja eteläosa (siis valtaosa ruokintapaikkaa) suojelualueeksi.

Espoon omien sivujen mukaan alue on rakentamiskiellossa, koska kaava ei ole lainvoimainen. Taitaa Espoo itse taas näyttää, miten rakennuskieltoa kierretään.

On erikoista, että putkiremppaa ei saada valmiiksi. Ja vielä erikoisempaa on, että kaupunki eikä HSY tiedota asiasta. Innovatiivisella ajattelulla olisi voitu järjestää kulkuyhteys Rantaraitilta. Nyt parhaaseen lintujen tarkkailuaikaan kulku altaalle on tehty mahdollisimman vaikeaksi.

Helmikuussa Helsingin Sanomat uutisoi Etelä-Espoon Ratsastuskouluun (”tallit”) kohdistuvasta eläinsuojelurikosepäilystä (https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006419701.html?cs=email). Samassa uutisessa tule esiin ratsastuskoulun synkkä taloudellinen tilanne. Nyt tallien alueella on menossa merkittävä uudistus- ja rakennustyö. Mielenkiintoista nähdä mitä tulee tapahtumaan ja mikä sen vaikutus on altaiden suoja-alueelle (tulvaniitty). Ratsastuskouluhan on käyttänyt tulvaniittyä kuin omaansa.

Teksti: Jukka Ranta