Warning: Illegal string offset 'link' in /home/suomenoj/public_html/wp-content/plugins/gallery-lightbox-slider/inc/functions/glg-functions.php on line 45

Tuntui kuin Föhn-tuuli olisi puhaltanut. Lämmin ja pehmeä, mutta samalla ilma oli kosteaa. Myöhäistä kesää ja miltein hellettä.

Palsamikokoelma täydentyi sillä yhdellä puuttuvalla, nimittäin rikkapalsamilla. Karkulainen on sekin ja myrkyllinen – sanotaan, että on karannut kasvitieteellisistä puutarhoista. Suhteellisen iso kasvusto Finnoonpuron mutkan kohdalla – polun toisella puolella kuin lehtopalsamit. On kuitenkin harvinainen ja näyttää tekevän dominoivan kasvuston sukulaistensa tavoin.

Sinisiipiä lentelee edelleen ja elokorennot näyttävät olevan yleisin korento. Siellä täällä näkee myös tummasyyskorentoa.

Näkyvä asia viikolla on ollut maaperätutkimukset, joita tehdään parkkipaikalta altaille johtavan polun varrella. Sivutuotteena on möyritty kevätesikon, pikkutalvion ja hentohelmililjan kasvupaikka. Jo aiemminhan hävisi kaivinkoneiden myötä rauhoitetun isopukinjuuren kasvusto.