Varis kaveerasi kuvaajan kanssa - Kuva: Jukka Ranta

Varis kaveerasi kuvaajan kanssa – Kuva: Jukka Ranta

Olen (JR) tottunut siihen, että varikset ja harakat ottavat hatkat, kun nostaa kameraa. Altaan kaakkoiskulman ja puron välissä olevien pumppukaivojen ympärilla touhusi kaksi varista. Olivat varsin pelottomia ja tuntui jopa silta, että halusivat tulla kuvatuksi. Välillä tulivat ihan jalan juureen ihmettelemään. Totesin viereeni tulleelle toiselle kuvaajalle, että ovat varmaan nuoria ja vielä uteliaita. Minua ilmeisen paremmin lintuja tuntenut toinen kuvaaja totesi, että ovat värityksen perusteella aikuisia. Niin tai näin, oli aika mielenkiintoinen kokemus.

Läntisen kävelytien mylleryksessä näyttää suurin häviäjä olevan raunioyrtti. Vielä on muutama jäljellä. Ensimmäiset jättipalsamit ovat jo kukassa ja paikassa, missä niitä ei aiemmin ollut, kaivannon yli menevän kävelysillan viereisen kasan päällä. Olin (JR) yhteydessä Espoon kaupungin vieraslajien kitkemisestä vastaaviin työnjohtajiin. Kaupunki saattaa tehdä jättipalsamin niiton ja ymmärsin niin, että osana käyttö- ja hoitosuunnitelman toteutusta ollaan tekemässä vieraslajien osalta toimenpidesuunnitelmaa. Seurataan mitä tapahtuu.

Koiranruusun yksi pensas näyttää selvinneen kaivuusta. Tonen jäi kasojen alle ja on mitä ilmeisemmin hävinnyt.

Tikleille näyttää hyvin valmistuvan ruokaa. Virnat ja nätkelmät kukkivat komeasti. Perhosia näkee edelleen harvakseltaan. Tosin nokkosperhosen toukkia on ilmestynyt nokkosille ja jokunen neitoperhonen liihottelee ruderaattialueella. Yhtään sudenkorentoa en ole toistaiseksi nähnyt.

Jotkut ovat käyneet sotkemassa lintutornien opastauluja ja repineet irti yhden näyttelytelineen. Tuomas ja Mikko kävivät siistimässä jäljet. Ihmetyttää, mitä nuorison päässä liikkuu.