Lintuallas oli osittain vahvassa jäässä - Kuva: Jukka Ranta

Lintuallas oli osittain vahvassa jäässä – Kuva: Jukka Ranta

 

Mielenkiintoista on nähdä, mitä viikonloppuna iskenyt takatalvi vaikuttaa kevään edistymiseen. Viikko lauantaihin saakka oli hyvin lämmin ja keväinen. Lintuja on kerääntynyt puron suulle odottelemaan: parhaimmillaan 7 harmaahaikaraa, neljä kyhmyjoutsen paria (voi alkaa joka keväinen reviiritaistelu), runsaasti telkkiä, tukkkasotkia (joiden määrä lisääntyi viikon aikana), punasotkia, kanadan hanhia, pari valkoposkihanhea … ja Tringan havainnosta pomittuna myös alleja.

Lintuallas näytti olevan osittain vielä “teräsjäässä”, mutta paikoin allas osoitti sulamisen merkkejä. Tulvaniityltä aurinkoinen ja tuulinen sää haihdutti jäätä ja se oli viikolla jo suhteellisen kuiva. Mutta viikonloppuna kohonnut meriveden korkeus ja sateen lisäämä puron virtaama toivat veden takaisin tulvaniitylle.

Ruttojuuret kasvoivat yllättävän vähän lämpimästä säästä huolimatta. Japaninruttojuuret ovat juuri ja juuri työntäneet päänsä esiin. Terttuseljoissa oli nuounalut. Muutoin vaikuttaa siltä, että kasvimaailma eteni hyvin vähän kevään suuntaan.

Ilmakuvista voi havaita, että tulvaniityllä on paljon vettä/jäätä Suomenlahdentien molemmin puolin.