Paljon on Finnoonpurossa vettä virrannut kuukauden aikana – fyysisesti (sateiden ja tulvan takia) ja symbolisesti. Siksi paljon ja vauhdilla tällä hetkellä tapahtuu.

Suomenlahdentien jatkeen ensimmäiset merkit näkyivät lokakuun viimeisellä viikolla Tiistilän ja tulvaniityn välisessä metsässä työmaa-aidan rakentamisena. Aidan rakentaminen jatkui tulvaniitylla ja saavutti lintualtaiden parkkipaikan viime viikolla. Välittömästi viitasammakkokatselmuksen jälkeen – sattumaa tai ei – näytti tulleen vauhti päälle. Puita alkoi kaatumaan laajalla rintamalla.

Finnevikenin sillan työmaatie valmistui vauhdilla ja varmaan muutaman päivän sisällä Finnoonpuron yli valmistuu tilapäinen silta. Puiden kaato saavutti parkkipaikan tänään maanantaina – viime viikolla kaadettiin lähinnä moottorisahalla pieniä pensaita ja puun alkuja. Tänään maanantaina oli sitten metsätyökone paikalla. Mahtaako parkkipaikka poistua käytöstä.

Hannuspellon metsässä työt jatkuivat. Suomenlahdentien liityntätien linjaukselta kaatuivat puut Plantagen edestä. Jälki on lohduton.

Onko toivoa? Tällä hetkellä tuntuu siltä, vaikka alueella olisi valkoisia norsuja ja lumileopardeja, niin kaikki jyrätään. Mielenkiintoista seurata miten valtuuston ja lautakuntien jäsenten puheet ja toiminta ovat ristiriidassa. ACDC:n sanoin: Money talks … ainakin Espoossa. Millään muulla ei ole väliä.