Aukko metsässä, uusi reitti, taustalla rakentuva metrokeskus - Kuva Jukka Ranta

Aukko metsässä, uusi reitti, taustalla rakentuva metrokeskus – Kuva Jukka Ranta

Kuvitellaan, että haluat rakentaa uuden uljaan kaupunginosan. Alueella on arvokas luontoalue, joka on luonnonsuojelijoiden ja muiden luontoihmisten erityishuomion kohteena. He ovat jopa valittaneet oikeuteen alueen kaavasta viivästyttäen näin rakentamista. No ei hätää haet poikkeuslupaa viranomaisilta aloittaa kaavan mukaisia töitä oikeuskäsittelyssä olevan kaavan alueella. Ja saat poikkeusluvan, muttet kerro siitä kuin muutama päivä ennen töiden aloittamista. Näin estät sen, että ei käy kuin Raidejokerille ja luontoihmiset eivät ehdi valittaa poikkeusluvasta. Ja niinpä voidaan raivata väylä läpi liito-oravan reviirialueen.

Ja varmuuden vuoksi aitaat koko liito-oravien reviirialueen, jotta luontoihmiset eivät pääse laskemaan pesäpuita ja kuinka monta on kaadettu.

Näin tapahtuu, kun kaikella on hinta, mutta millään ei ole arvoa.

————————————

Tarkituskäynnin jälkeen johtopäätös on, että kaikki pönttöpuut ovat tällä hetkellä pystyssä. Niitähän on puhdistamon ja metroaseman välillä kuusi, meidän asettamina kaksi heti puhdistamon ohi kulkevan kävelytien lähellä ja kolmas lähellä puroa.

Kolme liituripönttöä on myös puron (Djubsundsbäcken) toisella puolella eli pitää mennä sisään kaivonrenkaiden kohdalta. Tällöin on yksi jonkun muun asettama pönttö renkaiden takana kuusessa, ja siitä hieman eteenpäin männyssä meidän asettama – kuusessa on pesinyt talitintti kolmena keväänä. Aukaistun uoman ja metroaseman välissä on jonkun muun ja yksi meidän asettama liituripönttö. Nyt joka tapauksessa metsään avattu uoma katkaisee liitureitten reitin.

Papanoita on löytynyt viime vuosina usean pöntön juurelta. Nyt alue on suljettu ja seurantaa ei (periaatteessa) pysty enää tekemään. Onko tarkoitus kaataa koko metsä puhdistamon ja metrokeskuksen väliltä? On kuitenkin hyvä muistuttaa, että liito-oravan pesäpuun kaato on ympäristörikos. Kuvien ja videoiden avulla todennettuja pesintojä on kolme.

————————————–

Finnoonsillan muoto alkaa hahmottumaan ja Kaitaantien varteen on ilmestynyt asuntojen myyntikoppi. Ensimmäisen talon rakentaminen alkanee vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.