Äiti antaa turvaa - Kuva: Krista Ylinen

Äiti antaa turvaa – Kuva: Krista Ylinen

Äidin huoli ja vastuu näkyy myös lintumaailmassa. Otsikkokuvalla ja galleriaan kootulla kuvasarjalla äidin huolenpidosta Suomenojan Luonto kunnioittaa äitienpäivää.

Kasvit ovat usein lintumaailmaa herkempiä kevään etenemisen indikaattoreita. Kuten on aiemmin todettu, etelänruttojuuret ilmaantuivat jo helmikuussa. Ensimmäiset sinivuokot olivat esillä noin kuukautta paria viime vuotta aiemmin.Sitten kaikki pysähtyi vähäksi aikaa ja nopeutuakseen uudestaan. Viikko ennen vappua tuntui siltä, että koivu on täydessä lehdessä vappuna. Koleus ja pakkasyöt tekivät kuitenkin tehtävänsä: kevään tulo on huomattavasti tasoittunut viimevuotiseen verrattuna. Mukulaleinikit ovat suuripiirtein samassa kukinnan vaiheessa, käenkaalit (ketunleivät) ehkä viikkoa aikasemmassa, hevoskastanja samoilla askelmerkeillä. Toukukuun loppu oli viimevuonna lämmin ja kaunis – mielenkiintoista seurata, mitä jatkossa tapahtuu.

Fasaanikukolla on kolmen kanan haaremi. Muutama merimetso kävi lokkiluodon kivillä tutkimassa paikkoja. Pääskysiä on jo runsaasti. Sepelkyyhkyt kujertavat.

Papan vene nostettiin satamassa. Tästä on enemmän uutisissa.