Tiistilän metsässä - Kuva: Jukka Ranta

Tiistilän metsässä – Kuva: Jukka Ranta

Suomenojan Luonnolla on kaksi liito-oravapönttöä ns. Tiistilän metsässä – siis alueella, joka jää Kalastajantien ja tulvaniityn sekä Finnevikinsillan ja tallien väliin. Näiden alla on ollut papanoita pönttöjen koko olemassa-olon ajan. Eniten kevättalvella. Tämän viikon kuvista näkyy, miltä alueella nyt näyttää. Puista parturoitu alue ulottuu Suomenlahdentieltä noin 30-50 päähän meidän pöntöistä. Aika karun näköistä.

Alueelle tulee Länsimetron huolto- ja pelastuskuilu, vaikka toinen vastaava on noin 200m päässä Tiistilän uuden ympyrän vieressä (Kalastajantien ja Suomenlahdentien risteys). Ihmetyttää tämä. Pari vuotta sitten kulkiessani (JR) Tiistilän metsän läpi huomasin parin Espoon työntekijöitä maalaamassa merkkejä puihin. Menin kysymään, mitä merkkaavat. Vastaus: merkkaavat puita, jotka pitää jättää liito-oraville. Niitä olivat mm. puut joiden alta oli löydetty papanoita. Kertoivat tuon kuilun tulosta. Kysymykseen, miksi kaksi lähekkäin, sain vastauksen, että pitää kysyä Länsimetrolta.

Seurasin (JR) sen verran lupa-asioita, että ELY-keskus oli todennut, että liito-oravien reviirialue ei ole merkittävä ja siksi sitä ei tarvitse erityisesti säilyttää. Muutama puu kuulemma riittää. Siis muutama puu riittää?

Metrokeskus rakentuu vauhdilla, mutta Finnoonsilta näyttää edelleen kivivarastolta.