Espoo on ilmoittanut 12.7.2013, että metsänkaadon ja kivien kasaamisen johdosta se kuulee alueella asuvia ja että kannanoton asiasta voi jättää 5.8.2013 mennessä. Erikoista on, että työt on aloitettu jo ennen ilmoituksen päivää. Metsää on kaadettu laajalta alueelta. Kirjeen mukaan kivivarasto on noin hehtaarin laajuinen. Puita on kuitenkin kaadettu silmämääräisesti enemmän. Eli ennen kuin muistutusaika menee umpeen, on jo tehty peruuttamattomia muutoksia. Espoolla näyttää olevan perin juurin kummallinen käsitys missä järjestyksessä prosesseja hoidetaan. Lisäksi salaseuramaista toimintaa on aloittaa työt parhaaseen loma-aikaan ilman varoituksia ja ilmoituksia. Ja tämä – laajamittainen puiden kaato – tapahtuu alueella, jota asukkaat ovat käyttäneet säännöllisesti ulkoilemiseen.

 

Näin silmänräpäyksessä katosi meiltäkin lähimetsä, jossa olemme nähneet lukuisia metsäkauriita, hiiriä ja myyriä, käpytikkoja, pikkutikan, palokärkiä ja jopa jonkun pienehkön pöllön.

– Kivikasan tuleva naapuri

Mielenkiintoista on myös lukutiedot. Alueelle kasataan 5m korkea kivikasa – yhteensä noin 28500 m3. Tämä vaatii 70 kuormaa päivittäin runsaan neljän kuukauden ajan. Siellä voi jokainen käydä katsomassa, millaisen rallin sataman täyttö vaatii. Massaa tulee 100-kertaa enemmän ja, jos sitäkin tehdään 70-kuorman päivävauhdilla, menee aikaa 400 kuukautta. Jos täyttö tehdään kolmen vuoden aikana tarvitaan 700 kuorman päivävauhti. Hölmöläisen hommaa… ja eikö Hölmölä ollut tarinakirjoissa ruotsiksi Bemböle. Ja sehän on melkein Espoon keskuksessa.