Finnevikinsilta alkaa näkymään - Kuva: Jukka Ranta

Finnevikinsilta alkaa näkymään – Kuva: Jukka Ranta

 

Otsikko viittaa ruotsalais-tanskalaiseen rikossrajaa tai jännityssarjaan, jota YLE esitti viime vuonna Suomessa. Viittaus siksi, että aika jännittävää touhua on Finnevikin sillan rakentaminenkin. Kuten on useasti jo kirjoitettu kulkee Suomenlahdentie tulvaniityn yli kaartuvaa siltaa pitkin. Silta on 360m pitkä palkkisilta ja samalla sillalla tapahtuu myös Finnoonpuron ylitys. Tiistilästä katsottuna tie nousee sillalle noin puolessa välissä tien uomaksi hakattua rinnettä ja palaa maan pinnalle bussivarikkojen itäreunalla.

Sillan nimellä on historiallinen merkitys: Finnevik juontaa juurensa jo keskiajalle paikalle olleen kylän ja silloisen merenlahden nimenä. Myöhemmin verottaja on käyttänyt samaa nimeä. Nimen nosti esille SELAK (Suur-Espoonlahden Kehitys ry) alueen historiaan viitaten ja kaupunki hyväksyi ehdotuksen.

Sillasta ja sen tekniikasta voi enenemmän lukea Rakennuslehden artikkelista ja sen viittauksista. Havainnekuvia löytyy runsaasti esimerkiksi tällä Google-haulla.

Tähän mennessä on työ keksittynyt paalutukseen ja antureiden valamiseen, joten silta ei ole näkynyt. Se on ehkä enemmän näkynyt Hannuspellon “muottitehtaalla”. Siltapilareiden muottirakenteita on nimittäin tehty Hannuspellossa, kuten viikon 7 muutosraportissa oli arveltu.

Kuluneella viikolla ensimmäiset pilarimuotit istuteiin maahan ja tarkkailija saattoi arvata, että siltahan siihen tulee. Siis silta alkoi myös näkymään. Pilarimuotteja varmaan tulee vielä jonkinverran lisää ennen töiden keskeytymistä lintujen pesimäajaksi. Elämme jännittäviä aikoja.